Extra panenský olivový olej - Extra panenský olivový olej
SPECIFIKACE OLIVOVÉHO OLEJE
Úroveň kyselosti: < 1,0
Hodnota peroxidu: < 15 meq o /Kg
Složení mastných kyselin
Kyselina myristová (C14:0): < 0,05
Kyselina palmitová (C16:0): 7,5 - 20
Kyselina palmitolejová (C16:1): 0,3 - 3,5
Kyselina margarová (C17:0): < 0,3
Kyselina margarolejová (C17:1): < 0,3
Kyselina stearová (C18:0): 0,5 - 5,0
Kyselina olejová (C18:1): 55 - 83
Kyselina linolová (C18:2): 3,5 - 21
Kyselina linolenová (C18:3): < 1,0
Kyselina arachidová (C20:0): < 0,6
Kyselina gadolová (C20:1): < 0,4
Kyselina behenová (C22:0): < 0,4
Kyselina lignocerová (C24:0): < 0,2
Steroly
Cholesterol: < 0,5
Brassicasterol: < 0,1
Campesterol: < 4,0
Stigmastanol: < 0,5
Beta sitosterol: > 93,0
ROZSAH TESTOVACÍCH METOD
Specifická hmotnost při 25° NGD 18 0909-0,920
Index lomu při 25° NGD 31 1,467-1,471
Jodový index (Wijs) NGD 32 78-90
Saponifikační index (v oleátu sodném – mg/kg) NGD 8 10 max.
Kyselost (v kyselině olejové %) NGD 10 0,5 max.